Vabiva te na družabno igranje iger na TikTok LIVE!

Zala in Domen, ustanovitelja znamke Dazzle Technology, sva na družbenih omrežjih znana tudi po svojih zabavnih prenosih v živo, kjer igrava video igre. 🎮 V tem blogu najdeš navodila, kako se nama lahko v igro pridružiš tudi TI, in iz gledalca zrasteš v soigralca!

Vse kar potrebuješ je:

  • računalnik, telefon ali tablico
  • stabilno internetno povezavo
  • kontroler za igranje video igric. Če ga še nimaš, ti priporočava nakup Dazzle Technology kontrolerja, ki preverjeno deluje. Kupiš ga lahko na tej povezavi.

Kako deluje?

Preprosto! Med prenosom v živo bo Domen pripravil vabila za igranje. Ta vabila se bodo pojavila na spletni strani dazzle.si/live. Ko sprejmeš vabilo se ti bo na ekranu odprla trenutna igra (desno). Ta igra teče na Domnovem računalniku, zato ti je ni treba kupiti ali namestiti – vse je že pripravljeno! Nato samo še klikneš en gumb na kontrolerju za pridružitev, in že bo cela Slovenija navijala za nas.

Spletna stran z vabili na dazzle.si/live

Primer igre. To si lahko ti!

Pripravi se na igro!

Da bo skupno igranje gladko potekalo, moraš imeti že naloženo eno aplikacijo in preveriti, da je zaznala kontroler. Temu postopku moraš slediti samo enkrat, da se prepričaš, da vse deluje.

Najprej si izberi napravo, na kateri želiš igrati. Priporočava, da se v igro povežeš preko računalnika ali tablice, ker imata večji ekran, na telefonu pa imaš odprt LIVE.

Klikni na svojo izbiro za prikaz navodil.

Zveni super! Kaj pa…

Tukaj so odgovori na pogosta vprašanja:

  • Kako povežem kontroler na telefon / tablico?
    Če tvoj kontroler podpira Bluetooth, ga moraš dati v način Bluetooth seznanjanja in ga povezati s svojo napravo. Če tega ne znaš, poišči navodila na internetu in vprašaj bolj izkušeno osebo za pomoč. Dazzle kontroler preverjeno deluje, prav tako delujejo novejši Playstation in Xbox kontrolerji.
    Če imaš kakšen drug kontroler, moraš najprej preveriti, če sploh ima funkcionalnost Bluetooth. Če je nima, ga verjetno ne moreš uporabljati na telefonu/tablici. V tem primeru ga poskusi povezati na računalnik.
  • Kako povežem kontroler na računalnik?
    S kablom ga priklopi v računalnik.
    Če želiš kontroler uporabljati brezžično ga povežeš na isti način kot je opisan zgoraj. Pozor, nekateri namizni računalniki nimajo funkcionalnosti Bluetooth!
  • Ali moram kaj plačati?
    Ne, igranje z nama je zastonj – igre priskrbiva midva! Potrebuješ samo primerno napravo, dobro internetno povezavo in kontroler.
  • Ali potrebujem močen računalnik/telefon?
    Ne, zadeva dobro deluje tudi na najslabših napravah, vendar je odvisno od posamezne naprave.
  • Ali to zasede veliko prostora na mojem računalniku/telefonu?
    Ne, aplikacija zasede zelo malo prostora.
  • Ali potrebujem dober internet?
    Ja, da igra ne bo štekala potrebuješ dobro internetno povezavo. Priporočava, da se povežeš na WiFi (če si na telefonu/tablici) ali priklopiš ethernet kabel (če si na računalniku).
  • Še vedno ne razumem, kako to deluje…
    Igra teče na Domnovem računalniku. Ko Domen ustvari vabilo v igro, se ta pojavi na spletni strani dazzle.si/live. Ko odpreš vabilo, se Domnov računalniški ekran prikaže na tvoji napravi, preko aplikacije Steam oz. Steam Link. Ker se ekran pretaka preko interneta, potrebuješ dobro internetno povezavo, sicer bo igra štekala. Aplikacija tudi pošilja ukaze iz tvojega kontrolerja na Domnov računalnik, zato lahko sodeluješ v igri, kot da bi sedel v isti sobi!

Spodaj vpiši svoj e-mail naslov, da te lahko obveščava o posebnih aktivnostih, LIVE-ih, akcijah, kodah za popust, skupinskih igrah in podobno! S prijavo na e-novičke se strinjaš s politiko zasebnosti.

Se vidimo na TikTok LIVE!

Spored TikTok LIVE-ov za nekaj dni vnaprej si lahko pogledaš TUKAJ.