3 najboljše družabne video igre!

Video igre so najbolj zabavne, ko jih igraš s prijatelji in družino v isti sobi. Za udobno izkušnjo potrebuješ kontrolerje in igro, ki je zabavna ne glede na sposobnosti igralcev. Najboljše igre so tiste, ki zahtevajo sodelovanje, vendar vam to na zabaven način otežujejo!

Kako pa najti takšne dobre družabne igre? Brez skrbi! Avtor bloga Domen Hofman bom z vami delil svoje izkušnje in vam priporočil tri igre, ki so na mojih večernih zabavah povzročile največ kričanja in histeričnega smeha.

Vse igre so za 2-4 osebe in primerne za igralce različnih sposobnosti.

Igra številka 1: Heave Ho

Pri tej igri priporočam, da imate oblečene pleničke. Pa ne zato, ker bi bila strašljiva, ampak ker se boste od smeha polulali v hlače! 😂 Posebnost te igre je, da slabši kot so igralci, bolj bo zabavna. Vsak igralec nadzoruje enega barvitega možiclja – bolj natančno rečeno, njegove roke. Leva ročka na kontrolerju nadzoruje levo roko, desna pa desno roko. Igralci morajo naglas sodelovati in se usklajeno oprijemati vrvi, dreves in sten, da pridejo do konca levela. To pa je lažje reči kot storiti! Ogrejte svoje glasilke in si dajte duška nad osebo, ki celo ekipo požene v prepad! 😄

Igro lahko kupite na platformi Steam, tukaj.

Igra številka 2: Zajčki

Igro pri nas kličemo Zajčki, pravo ime pa je Lovers in a Dangerous Spacetime. 💖 Vsak igralec nadzoruje svojo postajo na vesoljski ladji – eden skrbi za ščit, drugi za motorje, tretji za orožje,… Skupaj se borijo proti vesoljskim pošastim in rešujejo zajčke. Zlobnih nasprotnikov je lahko ogromno in za zmago boste morali naglas sodelovati. Igra je ravno prav kaotična in napeta, da jo je užitek igrati. Lahko jo kupite na platformi Steam, tukaj.

Igra številka 3: Overcooked

Ne znaš kuhati? Se ti resničnem življenju hrana pogosto zažge? No, to se bo zgodilo tudi v tej igri! 🔥Vsak igralec nadzoruje svojega kuharja, ki skupaj za lačne stranke pripravljajo okusne jedi. Žal pa gre pogosto kaj narobe: podgane ukradejo čebulo, juha zagori, ali pa duhovi premaknejo kuhinjske postaje. Kuhinje so zasnovane tako, da ste prisiljeni v razdelitev dela in sodelovanje, če želite napitnino od zadovoljnih strank. Vsak level je časovno omejen, kar zagotavlja napeto igro.

Igro lahko kupite npr. na platformi Steam, tukaj.